Είμαστε εδώ καθημερινά για οποιαδήποτε διευκρίνηση και πληροφορία.
0030 2396 0 23500
info@accessdiagn.gr

Related Posts

Title Image

Blog

Home  /  Laboratory   /  COVID-19 rapid test

COVID-19 rapid test

Covid-19 rapid test – Τεστ ανίχνευσης κορονοϊού

Στη φάση αυτή διενεργούνται τεστ ταυτοποίησης του ιού COVID-19 μόνο σε άτομα ύποπτα ή με συμπτώματα.

Τα τεστ αυτά ανιχνεύουν το COVID-19 αντιγόνο (τον ιό). Γίνονται με μοριακή μέθοδο και απαντούν μόνο στο ερώτημα αν κάποιος αυτή τη στιγμή έχει ενεργό λοίμωξη ή όχι.  Δίνουν αποτέλεσμα σε κάποιες ώρες.

Δεν απαντούν στο ερώτημα αν κάποιος ‘’πέρασε’’ τη νόσο χωρίς συμπτώματα. Αν είναι ακίνδυνος στο να μεταδώσει τον ιό COVID-19 στους γύρω του και επίσης ότι δεν θα ξαναμολυνθεί ο ίδιος (έχει αναπτύξει ανοσία).

 

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα την δίνουν τα τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων Covid-19 rapid test. Τα οποία αναπτύσσει ο ανθρώπινος οργανισμός για να αμυνθεί κατά του COVID-19 όταν έλθει σε επαφή με τον ιό.

Η περίοδος απομόνωσης στο σπίτι κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα αρχίσει ξανά η κυκλοφορία των ανθρώπων. Στη φάση αυτή της επανακυκλοφορίας γνωρίζετε ότι υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης των ατόμων που δεν ήλθαν σε επαφή με τον ιό και αναζωπύρωση της επιδημίας. Στη φάση αυτή και προκειμένου να βγουν τα άτομα από τα σπίτια τους – κατά την άποψή μας – πρέπει όλοι να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό COVID-19.

 

Ποιου είδους τεστ;

Όχι τα τεστ ανίχνευσης του αντιγόνου – όπως στην περίοδο της απομόνωσης – αλλά τα τεστ που ανιχνεύουν τα αντισώματα που έχει αναπτύξει κάποιος έναντι του ιού.

Διενεργώντας αυτά τα τεστ θα ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο, απαντώντας στα παρακάτω:

Ποιοι μολύνθηκαν ή νόσησαν από COVID-19. Ποιοί δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν ή να μολύνουν και μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ποιοι έχουν τώρα ενεργό ίωση και πρέπει να παραμείνουν σε απομόνωση. Ποιοι δεν ήλθαν καθόλου σε επαφή με τον ιό COVID-19. Αυτοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην έρχονται σε επαφή με μολυσμένα άτομα. Όταν επιτραπεί η κυκλοφορία θα βγούμε από το σπίτι. Τότε ίσως κάποια στιγμή έχουμε υπόνοια ότι ήλθαμε σε επαφή με μολυσμένο άτομο. Αντί να μπούμε σε καραντίνα 14 ημερών – με όση αγωνία συνεπάγεται -, κάνουμε το τεστ σε 4 – 5 ημέρες και έχουμε απάντηση αν μολυνθήκαμε ή όχι.

Αυτό το τελευταίο θεωρούμε θα το ζούμε τακτικά.

Για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου υπάρξει ασφαλές εμβόλιο και αποτελεσματικό φάρμακο κατά του COVID-19. Π.χ. αν οι εργαζόμενοι μιας οποιασδήποτε επιχείρησης επιστρέψουν στην εργασία τους χωρίς να κάνουν τεστ για COVID-19. Έστω αν ένας έχει ενεργό ίωση, θα τη μεταδώσει σε όλους και η επιχείρηση θα ξανακλείσει από έλλειψη εργαζομένων. Αν αυτό γίνει σε ευρεία κλίμακα, θα πάμε πάλι σε απαγόρευση κυκλοφορίας και πάλι σε έξαρση της επιδημίας.

No Comments
Post a Comment
Name
E-mail
Website